Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 31 beoordelingen
js_loader
Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 31 beoordelingen
js_loader

Riet en bies

Prachtige rustieke uitstraling

Stoelen van riet en bies geven een prachtige rustieke uitstraling aan uw interieur. Het is dan ook niet voor niets dat deze stoelen erg gewild en populair zijn, maar echt goed vakmanschap op het gebied van stoelenmatten is zeldzaam. Is de zitting van uw stoel versleten of losgeraakt? Dan bent u bij Meubelstoffeerderij Hendriks aan het juiste adres voor reparatie van uw rieten en biezen stoel(en).

Het laten repareren van uw stoelen met rieten of biezen zitting is een betere optie dan meteen nieuwe stoelen aanschaffen. Doordat u lang met uw stoelen doet, ook na een reparatie, is het laten vervangen van de zittingen een duurzamere optie dan nieuwe stoelen aanschaffen. Bovendien is het repareren vaak een stuk voordeliger dan aanschaffen. Kortom: laat uw rieten of biezen stoelzittingen repareren door Meubelstoffeerderij Hendriks!

Werkwijze riet & bies stoelzittingen

Het maken en repareren van rieten en biezen stoelzittingen gaat volgens de traditionele technieken op het gebied van stoelmatten. Met de hand worden rieten strookjes door gaatjes in het stoelframe gevlochten, waardoor er automatisch een soort patroon ontstaat.

De bies is een zeer duurzame, sterke en buigzame rietsoort. Hierdoor is de bies een geschikte materiaalsoort voor stoelzittingen. In tegenstelling tot rieten stoelzittingen worden biezen koorden strak tegen elkaar aangelegd en gevlochten. Hierdoor hebben biezen stoelzittingen veel draagvermogen en hebben een gesloten oppervlak.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw rieten of biezen stoelen, is regelmatig wat licht onderhoud nodig. Besprenkel de stoelzitting regelmatig met een plantenspuit en neem de zitting een keer per maand af met een vochtige doek. Stof de zitting eens per week af en u kunt nog lang genieten van uw stoel!

Wenst u meer informatie over riet en bies of heeft u vragen over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!